Heisann! Velkommen til fotobloggen min, koselig at dere stikker innom!
Denne bloggen har jeg laget hovedsakelig for å legge ut bildene mine, som jeg tar på små og store turer.
Jeg er en ivrig amatørfotograf, men dette er på ingen måte profesjonelle bilder. Men jeg håper de kan glede dere alikevel.
De første bildene er tatt med et Canon EOS 300d speilreflekskamera. Sommeren 2016 gikk jeg over til Canon EOS 500d.
Legg gjerne igjen en kommentar, gøy å høre hva dere syns.

lørdag 22. mars 2014

Kragerø

Hei hei alle!
Nok en uke har gått og jeg merker at nå er det skikkelig godt med helg igjen. Har vært sliten denne uka, og det har nok mye med at pollen sesongen allerede er i gang. Tidlig i år!! Blæh... Vel, bortsett fra det nyter jeg i lange drag at det er vår. Været i dag var ikke helt på toppen men vi bestemte oss alikevel for å kjøre en tur til Kragerø. Denne lille byen ved sjøen er en nydelig plass spesielt på sommeren da det yrer av folk og liv døgnet rund. Men den har da sin sjarm nå også, med sine trange gater og gamle hus. Og faktisk var det mye folk ute i gatene på lørdagsshopping i byen også.
Vi fikk også med oss litt historie på Gunnarsholmen som opprinnelig het Gundersholmen. Her ligger, foruten en flott badeplass, et gammelt kystfort som skulle beskytte byen. I 1808 forsøkte den engelske fregatten "Tarter" og innta byen, mend den ble jaget av kanonene på kystfortet. Fortet er restaurert til sin opprinnelig stand. I dag ligger fortet på den nå landfaste øya midt i byen, og besøkes hvert år av både turister og fastboende.Ankeret ved kystfortet er fra ca 1850 og ble funnet i Tallakshavn i Kragerø.   (kilde; visitkragero.no).

Ha en fin lørdagskveld videre.

Mette

En liten stopp ved Bakkevannet i Bamble


Gåsungene er et sikkert vårtegnKanonene på Gunnarsholmen


Klar til skudd....


Ferga fra øyene på vei inn til Kragerø

Glimt av lys over vakre Kragerø


Mens vi venter på sommeren...

En sliten jarl til kai

Redningsskøytene ligger klar til neste tokt

Godt utstyrt med reservedekk!

sliten av tidens tann...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar