Heisann! Velkommen til fotobloggen min, koselig at dere stikker innom!
Denne bloggen har jeg laget hovedsakelig for å legge ut bildene mine, som jeg tar på små og store turer.
Jeg er en ivrig amatørfotograf, men dette er på ingen måte profesjonelle bilder. Men jeg håper de kan glede dere alikevel.
De første bildene er tatt med et Canon EOS 300d speilreflekskamera. Sommeren 2016 gikk jeg over til Canon EOS 500d.
Legg gjerne igjen en kommentar, gøy å høre hva dere syns.

onsdag 19. februar 2014

Bliva og litt annet.....

Hei og hopp!
Ja nå er det jo faktisk en stund siden jeg har lagt ut noe her på bloggen. Jeg har rett og slett ligget rett ut i lange tider med influensa bugs, så da har ikke turene blitt lenger enn fra senga og ut på sofaen under Hello Kitty-pleddet til datteren min. MED verdens beste tova tøfler som mammaen min har strikket. ELSK! Ikke spesielt mye å ta bilder av på disse "turene" i hvertfall.....
Mens dagene har glidd forbi i mer sovende enn våken tilstand, har vi jo også rukket å feire bl a morsdag. Dette var en dag datteren min Sandra fant ut at hun ville bake muffins til meg. Jammen blei de gode! 

Vel, nå er heldigvis formen på oppadstigende stadie, så da tok jeg meg en liten tur oppover Valebøveien til Bliva.  
Bliva  er i dag navnet på en hyggelig liten badeplass i Bøelva. Opprinnelig var navnet knyttet til et vadested, brua (Valebøveien) og en trolig husmannsplass på stedet.   Ca 250 m syd for Blivabrua renner Sandåa ut i Bøelva som møter Hoppestadelva ved Fossum og renner videre som Falkumelva (før kalt Hynielva ved Hyni og Århuselva ved Århus). 
Bratsbergbanen passerer Bliva. Før bilen ble vanlig eie for familiene, var det vanlig å ta toget opp til dette badestedet. Toget stoppet på skinnegangen etter avtale og ut tumlet "badegjestene"; - familier, foreninger av mange slag hadde opplevelsesrike heldagsturer hit. Så kom toget tilbake i kveldinga, stanset og tok folket med ned til bygda og byen igjen. (kilde: http://skiensatlas.net)

Det ble et par bilder der, og også et par litt lenger opp der veien går videre opp til Svanstul.

Det ble ikke så mange bildene i dag men håper de faller i smak alikevel. 

Ha en strålende onsdagskveld videre og ta vare på hverandre! 

Mette

Mmmm morsdags-muffins!

Flinke jenta mi! <3

Vinterstille på BlivaVed avkjøringen til Svanstul

2 kommentarer:

  1. Yammmi, muffinsene så super gode ut, artig å se bade plassen ved bliva, Tåkket en gang mine barneben der, sammen med min morfar, koselig å se plassen igjen på et bilde :o)

    SvarSlett
  2. Ja det er en kjempe koselig plass, var også der en del som jentunge. Og muffinsene var helt fortreffelige! :-)

    SvarSlett